Educatieve reis

Dat de stad trots is op de Catalaanse cultuur zal tijdens de educatieve reis zichtbaar worden. We laten niet alleen de mooiste plekken van de stad zien, waaronder de prachtige (bouw)werken van de architect Antoni Gaudí, we zullen ook duidelijk maken welke betekenis de Catalaanse cultuur heeft voor de stad.

 

Waarom Barcelona?

 Metropool van de levenslust, stad van de FC en symbool van de Catalaanse onafhankelijkheid. Een stad die geleden heeft onder de Franco-dictatuur (waar de sporen nog zichtbaar van zijn) en een stad die na de Olympische Spelen van 1992 een gedaantewisseling heeft ondergaan. Barcelona is niet alleen de toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee, maar ook de stad van de innovatieve projecten.

 

Programma educatieve reis

Barcelona staat van oudsher bekend om zijn open geest en tolerantie. Het Catalaans vormt een belangrijk onderdeel van de identiteit die zich laat karaktiseren door gemeenschapszin. Barcelona is een stad waar nieuwe inwoners vrij snel worden opgenomen in het netwerk van verenigingen, clubs en maatschappelijke organisaties dat in de Catalaanse cultuur van oudsher sterk is ontwikkeld. Robert Hughes schrijft in zijn boek ‘Het Epos van Barcelona’ (1991) dat één van de levensaders van de stad gemeenschapszin is.

Tijdens de studiereis laten we zien welke invloed gemeenschapszin heeft op het primair onderwijs van Barcelona en welke belangrijke innovaties hebben plaatsgevonden in deze mondiale stad. Er worden onder andere basisscholen en kinderopvang bezocht en er is een gesprek met de Catalaanse politiek. Daarnaast staat er een werkbezoek gepland aan de organisatie Fundación Exit. Fundación Exit heeft, in samenwerking met allerlei bedrijven, de missie om kansarme jongeren te betrekken bij succesvolle innovatieve projecten.

Al met al kent de educatieve reis een gevarieerd programma, waarbij ook ruimte is om eventueel wijzigingen in aan te brengen.

De studiereis is zeer geschikt voor de herregistratie van schoolleiders in het PO en een mogelijke vorm van informeel leren.

De volgende educatieve reis vindt plaats in overleg met mogelijke deelnemers/schoolbesturen. De kosten bedragen €1.450,- (inclusief vliegreis, overnachting, vervoer, lunch & diner). Vroegtijdig aanmelden is zeer gewenst in verband met het boeken van de vliegreis en overnachting.

 

Een zeer geslaagde educatieve Barcelonareis! Dit werd ons door organisator Roy Meulman in het vooruitzicht gesteld en hij heeft het meer dan waar gemaakt. Het was een fantastische belevenis onder deskundige begeleiding. Een uitgebalanceerd programma vol met aantrekkelijke, inspirerende onderdelen: cultuur, educatie, ontspanning, eten en drinken. Bovendien een reis met ruimte voor eigen keuzes. Nagenoeg alles was mogelijk. Al met al: een aanrader voor wie echt wil genieten van het betoverende, eigenwijze Barcelona! Roel Pots

lid college van bestuur, OPOZ Zoetermeer

Teambuilding in Barcelona

Heb je er weleens aan gedacht om met je organisatie, bedrijf of managementteam op een totaal andere locatie te werken aan teambuilding? Barcelona is hier uitermate geschikt voor. Wat is er mooier om in deze dynamische stad (met een rijk verleden en waar dagelijks aan de toekomst wordt gewerkt) met je team over bijvoorbeeld de visie en missie te praten?! Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Meer informatie

Bel 06 52629147 of vul het contactformulier in voor meer informatie.

Pin It on Pinterest