Fundación Exit  heeft als waarden: vertrouwen,  gelijke kansen,  duurzaamheid en een brug bouwen tussen de verschillende werelden. De organisatie wil jongeren helpen bij onderwijs en het vinden van een baan.

Fundación Exit heeft de missie om kansarme jongeren te betrekken bij innovatieve projecten, in samenwerking met allerlei bedrijven. In Spanje is het moeilijk om een baan te vinden, 25% is werkeloos. De doelgroep van Fundación Exit zijn immigranten en Catalaanse jongeren. Bij de projecten zijn veel bedrijven nauw betrokken. Met name door het aangeboden werkplekleren heeft het een belangrijke toegevoegde waarde bij de ontwikkelkansen.

Er wordt uitgegaan van drie profielen:
CoachExit: Weer gaan leren.
EducationExit: Duaal leren en werken
YobExit: Werk vinden

Veel directieleden van multinationals nemen jongeren mee op sleeptouw. Bedrijven bieden zich aan als vrijwilliger. Iets wat past bij de gemeenschapszin van Catalonië, waar men zich verantwoordelijk voor elkaar voelt. Van de jongeren die aan het project meedoen wordt verwacht dat zij gemotiveerd zijn. In de trainingen wordt gewerkt aan hun performance en verder uitwerken van de competenties en talenten.
Meer weten: www.fundacionexit.org

Fundación Exit

Pin It on Pinterest

Share This