Avinguda de la Catedral

Wandelen door Barcelona betekent ook met regelmaat een bankje zoeken om te rusten en de tijd nemen om voorbijkomende mensen te observeren. Op het plein, gelegen aan ‘Avinguda de la Catedral’ en tegenover ‘Museo Diocesano de Barcelona’, staan een lange rij banken. De banken zijn gunstig geplaatst en ieder moment van de dag is het mogelijk hier te genieten van de Spaanse zon. Vanwege de populaire plek zijn de banken meestal bezet. Na eenmaal een plek te hebben ‘veroverd’ kan het observeren beginnen.

Mensen die een ochtendkrant hebben gekocht en ongestoord het laatste nieuws lezen. Een grootvader, kalm en trots lopend met de kleindochter aan zijn hand. Aziatische jongeren druk in gesprek en met de kaart van Barcelona in de hand, zoekend naar de juiste weg. De straatartiesten, met vele toeschouwers om zich heen, die hun hiphopkunsten laten zien. Pensionadas lopen  ‘Museo Diocesano de Barcelona’ uit, wachten op elkaar, observeren het plein en vervolgen hun weg naar de volgende bezienswaardigheid. De grootvader die met zijn zoon en twee kleinzoons op het terras van hun consumpties genieten en nog napraten over de voetbalwedstrijd van FC Barcelona, die zij die avond daarvoor hebben bezocht. De twee jonge vrouwen met Desigual tassen in hun hand en die giechelend op weg zijn naar een volgende winkel. Het zijn allemaal mensen met hun eigen verhaal en die hun eigen reden hebben om op deze plek en dit tijdstip op het plein van  ‘Avinguda de la Catedral’ aanwezig te zijn.

Mensen komen en gaan. Mensen komen en gaan in je leven. Ieder met zijn/haar eigen beweegredenen. Ken je ze? Heb je ernaar gevraagd?

¡Alegria!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This