Park Güell

Barcelona wordt als fietsstad populairder. Niet voor niets komen er steeds meer fietsverhuurbedrijven (www.budgetbikes.eu). Op een geheel andere wijze kan je genieten van de stad en ontspannen de vele bezienswaardigheden bezoeken. Voor de redelijk geoefende fietser is er een mooie tocht naar ‘Park Güell’. Vanaf de beroemde Arc de Triomf kan je de licht glooiende Passeig de Sant Joan enkele kilometers lang volgen. Daarna volgt Carrer de l’Escorial (met aan het eind een flink stijgingspercentage) en uiteindelijk Carrer de Marianao waaraan ‘Park Güell’ zich bevindt. Nadat de fietsen zijn geparkeerd, op de daarvoor bestemde plekken, stap je het ‘Park Güell’ binnen.

In 1900 kreeg de architect Gaudí de opdracht om ‘Park Güell’ te ontwikkelen. Gaudí had nooit kunnen vermoeden dat ‘Park Güell’ net als de ‘Sagrada Familia’ zo’n groot effect op de stad Barcelona zou hebben. Naast de bijzondere entree van ‘Park Güell’ valt de grote hoeveelheid toeristen op. Uit de gehele wereld zijn volop fotograferende toeristen aanwezig. Als je de uitnodigende trap betreedt kom je in de open zaal met 100 zuilen treacht. Hier bevinden zich de muzikanten, de sieradenverkopers en de toeristen die de mozaïekenplafonds bewonderen. Bovenop deze zaal ligt Gran Plaza Circular. Het is een plein van ongeveer 40 bij 86 meter, afgebakend met een mozaïeken bank. Het plein bied je uitzicht over Barcelona en de verstrekkende Middellandse zee. De sfeer op dit plein, die opvalt door haar uniciteit, is zeer ontspannen. De mensen nemen o.a. de tijd om te genieten van het uitzicht, te luisteren naar de muzikanten en te kijken naar het straattheater. Gewoon zitten op de mozaïeken bank, praten, kijken en genieten…even niets.

Wanneer ben jij als mens aan het genieten? Neem je bijvoorbeeld ook de tijd om na een intensieve werkzame periode te genieten van het bereikte uitzicht? Om gewoon even niets te doen of ga je hieraan voorbij en is er geen ruimte voor…?

¡Alegria!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This