Font Màgica & Palau National

Bij een bezoek aan Barcelona is het iedere keer heerlijk om ’s avonds met de metro naar Plaça d’Espanya te reizen en om uiteindelijk wandelend bij Palau National uit te komen. Tijdens de wandeling kun je wederom de grandeur en het grootse van de stad ervaren. Basis voor deze ervaring is de wereldtentoonstelling van 1929, waaraan meerdere steden meededen (Brussel/ Atomium en Parijs/Eiffeltoren). De allure van de steden moest hierdoor zichtbaar worden. Barcelona is hier zeker in geslaagd. In het kader van de tentoonstelling zijn in dit gebied van de Montjuїc onder andere de Font Màgica en Palau National gebouwd.
Nadat je Plaça d’Espanya verlaat begeef je je op de Avingunda de la Reina Maria Christina. De brede laan kan alleen bereikt worden door de twee indrukwekkende hoge torens van bijna 50 meter te passeren. De laan stevent recht op Font Màgica (de Magische Fontein) af. Iedere avond is er om het half uur een schitterende ‘fonteinshow’ van een kwartier te zien, ondersteund met muziek van bijvoorbeeld Bach en Queen. De ‘fonteinshow’ kun je onderaan de Montjuїc aanschouwen, maar is wellicht nog spectaculairder bovenop de Montjuїc waar het immense Palau National (Nationaal Paleis) is gebouwd. Veel toeristen genieten hier op de brede trappen van het uitzicht en de sfeer. Menig straatmuzikant, zoals Gaby Sellanes, geeft met de klanken van een Spaanse gitaar een extra dimensie aan het geheel.
De stad Barcelona deed mee met de wereldtentoonstelling en voelde de behoefte haar allure ten toon te spreiden. Iets meer dan 80 jaar later ervaren nog steeds miljoenen mensen die behoefte en weten zij welke allure bij Barcelona behoort.
Wat maakt jou als mens bijzonder? Welke bijzondere kracht heb jij? En wordt deze kracht ook ten toon gespreid zodat anderen hiervan kunnen ‘genieten’? Durf jij je allure te tonen?
¡Alegria!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This