La Rambla

Wie voor het eerst Barcelona bezoekt zal ongetwijfeld ook de kans grijpen om over een van de bekendste straten ter wereld te wandelen: ‘La Rambla’. Het is een wandeling van het grootse plein ‘Plaça Catalunya’ tot het ‘Monument a Colom’, het standbeeld waarop Columbus aanwijst waar ongeveer zijn geboorteplaats Genua ligt.
Vanaf ‘Port Vell de Barcelona’ / ’Monument a Colom’ heeft ‘La Rambla’ een licht stijgend karakter. Tijdens de wandeling richting ‘Plaça Catalunya’ kom je een grote hoeveelheid toeristen tegen en wie al langer de stad bezoekt zal het patroon van ‘La Rambla’ herkennen. Aan het begin van ‘La Rambla’ staan veel kraampjes opgesteld waar o.a. een grote verscheidenheid aan kunstzinnige sieraden wordt verkocht. Niet veel verder komt men kunstenaars tegen die portretten schilderen of door Spanje geïnspireerde kunst verkopen. Verspreid over ‘La Rambla’ zijn de krantenkiosken, de dure restaurants, de bloemenstallen en vogelhandelaren zichtbaar.  De tweede helft van deze enorme boulevard wordt grotendeels door ‘levende standbeelden’ ingenomen . De toeristen drommen zich om de grote verscheidenheid aan creaties, gaan al dan niet met ze op de foto en glimlachen als de standbeelden hun aandacht proberen te trekken.
‘Plaça Catalunya’ bereik je na meer dan een kilometer. Links en rechts staan banken opgesteld. Sinds jaar en dag worden deze zitplaatsen door oudere Barcelonese mannen ingenomen. Dagelijks komen zij hier bijeen, aanschouwen het voorbijkomend publiek en wisselen het laatste nieuws met elkaar uit. De mannen hebben de stad zien ontwikkelen en kennen haar geschiedenis. De Barcelonese mannen hebben door hun vele levenservaringen een verhaal over zichzelf en Barcelona te vertellen en luisteren naar de ander.
Hoe luister jij naar de geschiedenis van je familie en wat zijn de verhalen van de vorige generaties?

¡Alegría!

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pin It on Pinterest

Share This